Kaakkois-Suomen vihreät valitsivat syyskokouksessaan 2.12. Savonlinnassa uudeksi varapuheenjohtajaksi Hanna-Kaisa Lähteen ja piirin ehdokkaaksi puoluehallituksen jäseneksi Riikka Kinnusen.

Kotkalainen Hanna-Kaisa Lähde valittiin varapuheenjohtajaksi vuoden 2024 loppuun kestävälle kaudelle. Muita muutoksia kaksivuotisen kauden puoliväliin ehtineen hallituksen kokoonpanoon ei tullut. Lähde on pitkän linjan vihreä toimija Etelä-Karjalassa ja Kymenlaakson puolella. Hän on toiminut luottamustoimissa muun muassa Joutsenossa, Imatralla ja Kotkassa. Hän toimi viime kaudella kansanedustaja Hanna Holopaisen poliittisena avustajana eduskunnassa pari ensimmäistä vuotta.

– On ilo päästä hyppäämään liikkuvaan junaan piirijärjestön varapuheenjohtajana kesken presidentinvaalikampanjan ja valmistautua kevään eurovaalikampanjaan. Olen parhaimmillani silloin, kun ympärillä tapahtuu ja saan innostaa ihmisiä toimimaan yhteisten teemojen ja tavoitteiden eteen, Hanna-Kaisa Lähde kertoo.

Piirin uudeksi edustajaksi Vihreiden puoluehallitukseen syyskokous asetti ehdolle Riikka Kinnusen. Valinnan tekee puoluevaltuuston kokous helmikuussa. Riikka Kinnunen on 40-vuotias kotkalainen, joka työkseen toimii Kymenlaakson hyvinvointialueella projektikoordinaattorina palvelujen kehittämisessä. Luottamustehtävissä Riikka toimii kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnassa Kotkassa ja yksilöjaostossa Kymenlaakson hyvinvointialueella sekä varavaltuutettuna molemmissa valtuustoissa.

– On huippua päästä osaltaan vaikuttamaan puolueen suuntaan ja tuomaan Kaakkois-Suomen ääntä kuuluviin. Olen kiitollinen saadusta luottamuksesta ja innolla lähdössä tekemään yhteistyötä aiheen parissa, Riikka Kinnunen iloitsee.

Piirijärjestön syyskokous oli osa vihreää tapahtumapäivää Savonlinnassa. Syyskokouksen lisäksi tapahtumapäivänä järjestettiin myös Etelä-Savon vihreän aluevaltuustoryhmän yleisötilaisuus “Etelä-Savon soten tervehdyttäminen nyt ja tulevaisuudessa”, jossa keskusteltiin hyvinvointialueiden taloudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Sote-palveluiden tervehdyttämisestä alusti emerituslääkäri Heikki Pylkkänen, jonka jälkeen paneelikeskusteluun teemasta osallistui Pylkkäsen lisäksi Etelä-Savon aluevaltuutettu Heli Järvinen, Mikkelin seudun vihreiden puheenjohtaja Leena Kontinen, Etelä-Karjalan aluevaltuutettu, kansanedustaja Hanna Holopainen sekä aluehallituksen jäsen Marja Estola. Tapahtuman suoratoistovideon tallenne on katseltavissa YouTubesta: https://youtu.be/3TwgsWAk_I4?si=2bMAnI0p5rGmS7K8

Piirihallituksen kokoonpano: https://kaakkoissuomenvihreat.fi/piirihallitus/

Yhteystiedot:
Hanna-Kaisa Lähde, varapuheenjohtaja, hannakaisa.lahde@gmail.com, 0443009845
Riikka Kinnunen, riikka.kinnunen@kotka.fi, 040 5254 519

Lisätietoja:
Tuomo Liljenbäck, toiminnanjohtaja, tuomo.liljenback@vihreat.fi, 0440918171