Kaakkois-Suomen vihreät ry:n piirihallitus on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi Pekka Raukon Kouvolasta. Aiemmin on nimetty kaksitoista ehdokasta.

– Luonto ei tarvitse ihmistä, mutta ihminen tarvitsee terveen ja toimivan ekosysteemin. Tämän ymmärtäminen pitää olla kaiken kivijalka, Pekka Raukko painottaa.

– Viime vuosina kriisit ovat seuranneet toisiaan nopeassa tahdissa ja pakon edessä on keskitytty pitkälti lyhyen tähtäimen selviytymistaisteluun. Politiikassa pitää kuitenkin kaikista kriiseistä huolimatta aina katsoa eteenpäin ja pitää kirkkaana mielessä laaja kokonaiskuva sekä pitkälle tulevaisuuteen katsova ylisukupolvinen ajattelu, Raukko vaatii.

– Nuoria tarvitaan politiikkaan lisää huolehtimaan nuorten ja tulevaisuuden aikuisten edusta. Meille hieman ikääntyneemmille sopii luontevasti ajatella asioita vielä syntymättömien sukupolvien näkökulmasta. Ilmastonmuutos ja luontokato uhkaavat meitä kaikkia, mutta minun sukupolveni pääsee niistä mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuin koira veräjästä. Suurimpia kärsijöitä ovat nyt elävät nuoret ja etenkin heitä seuraavat sukupolvet. On aivan yhdentekevää, millaisen valtionvelan heille jätämme, jos emme jätä elinkelpoista elinympäristöä, Raukko huomauttaa.

Pekka Raukko on 62-vuotias luontoharrastaja ja luonnonsuojelija. Hän on toiminut useiden vuosikymmenien aikana mm. Suomen luonnonsuojeluliiton liittovaltuutettuna sekä luonnonsuojelupiirin ja paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Kymenlaakson luonnonsuojelupiirissä varapuheenjohtajana. Kunnallispolitiikassa luottamustehtäviin on kuulunut mm. teknisen lautakunnan jäsenyys. Raukon työura on nuoruuden lyhyitä palkkatöitä lukuun ottamatta kulunut yrittäjänä. Nykyiseen toimenkuvaan kuuluu mm. pensasaitojen leikkuuta ja pihapuiden kiipeilykaatoa.

Kaikki tähän mennessä nimetyt ehdokkaat löytyvät piirin nettisivuilta: https://kaakkoissuomenvihreat.fi/eduskuntavaalit-2023/

Lisätietoja, ehdokas:
Pekka Raukko, pekka.raukko@pp.inet.fi, 040 718 6461

Lisätietoja ehdokasasettelusta:
Tiina Rosberg, eduskuntavaalityöryhmän puheenjohtaja, tiina.rosberg@vihreat.fi, 040 730 7915
Tuomo Liljenbäck, toiminnanjohtaja, tuomo.liljenback@vihreat.fi, 044 091 8171